Tips för att välja rätt flyttfirma Stockholm

FLYTTFIRMA STOCKHOLM
Viktiga saker att tänka på inför flytten
November 9, 2016

Att flytta kan göras på olika sätt. En del börjar ett par månader i förväg att packa ner saker sakta men säkert. Sedan ringer man runt till alla sina vänner och släktingar och bokar in dem för flyttdagen. När allt är färdigt har man ett gäng utmattade personer som alla vill ha pizza. Först dagen efter är man i någorlunda form för att börja packa upp alla kartonger och hitta kaffebryggaren.

Ett mycket bättre sätt är att kontakta en flyttfirma Stockholm kan hjälpa till med allt som finns att göra. Hur mycket man ber dem ta hand om kan bero på ens budget eller hur mycket tid man har till hands själv. Men hjälpen finns där, det är bara att be om en offert och välja den flyttfirma som man tycker verkar bäst.

Till att börja med kan det vara bra att be om offert från en del olika firmor, och se vad de har att erbjuda. Det är absolut inget fel i att be om organisationsnummer eller en försäkringsbeviskopia. De seriösa flyttfirmorna är mer än glada att bevisa vem de är, och detta är ett sätt att eliminera de som inte jobbar på rätt sätt. I Sverige är organisationsnummer en offentlig uppgift, och något som alla måste ha.

Det är också viktigt att se på vad som är inkluderat i priset. En del flyttfirmor lånar ut kartonger för att packa helt gratis, hos andra får man hyra eller köpa dem. Det är inte stora summor det handlar om men något som bör tas med i beräkningen. Ibland kan man få låna kartonger men betala för emballage, eftersom detta inte är lika lätt att återanvända. Ett ganska bra alternativ är att låta flyttfirman ta hand om packningen. Dels så slipper man ett stort och tröttsamt arbete, men de tar också över ansvaret för om något går sönder. Allt brukar ingå när de packar själva, så tejp, emballage och allt annat är inkluderat i priset.

Många flyttfirmor tar ett timpris, och då är det viktigt att ha klart för sig hur många personer de skickar med. Annars kan det ta längre tid än man beräknat, vilket i sin tur blir mycket dyrare. Bilens storlek kan också göra stor skillnad, speciellt om den nya bostaden ligger en bit bort. Ju färre vändor som behövs desto bättre, egentligen är detta likadant vare sig man betalar per timme eller inte. Ingen vill hålla på längre tid med flytten än nödvändigt, man vill ju komma i ordning så fort som möjligt.

Helt klart så kan man flytta med hjälp av vänner och bekanta, men det är tungt och stressigt. Ju mer man kan lägga över på en flyttfirma desto bättre. För att få ett bra avtal ska man läsa offerterna noga och se på vad som är inkluderat. Ibland kan det löna sig att betala något mer för att allt ska göras av firman. Även om man inte behöver köpa pizza åt dem så kanske de uppskattar en kopp kaffe eftersom de vet precis i vilken kartong kaffebryggaren är nedpackad.