Viktiga saker att tänka på inför flytten

FLYTTFIRMA STOCKHOLM
Hur man överlever en flytt utan några problem
November 9, 2016
FLYTTFIRMA STOCKHOLM
Tips för att välja rätt flyttfirma Stockholm
November 9, 2016

För att göra det så lätt som möjligt för sig själv bör man förbereda en flytt noga. Det gäller att tänka på allt som behöver göras och tänka ut en plan som är realistisk. Antingen man vill göra det mesta själv eller kontakta en flyttfirma Stockholm så ligger det en hel del planering bakom en lyckad flyttdag. Vädret kan man inte göra någonting åt men så gott som allt annat har man själv kontroll över.

Bland annat kan det vara bra att kontakta flyttfirman i god tid för att vara säker på att de är lediga just den dag man vill flytta. Många föredrar en lördag, av praktiska skäl, och därför kan det vara fullbokat en tid framöver. De kanske kan komma upp med ett alternativt datum som passar någorlunda, men det är alltid bra att ringa upp dem så fort man vet lite mer om när flytten ska ske.

Packa allt på rätt sätt

En annan sak som kan göra stor skillnad är hur man packar. Dels att alla ömtåliga saker slås in på rätt sätt, det är inte alls roligt att öppna kartongerna och något har gått sönder. Men man ska också försöka ha en viss balans på flyttkartongerna, det gör att allt bärande går snabbare och flytten blir mer effektiv. De ska inte vara för tunga, utan det finns en teknik för hur man fyller lådorna. Detta kan naturligtvis flyttfirman informera mer om, och det har ofta kartonger som man kan få låna eller köpa av dem.

Faktum är att flyttfirman kan komma med goda råd för praktiskt taget varje del av flytten. De kan också göra så mycket mer än att bara bära, även om det kanske är det mest uppenbara. Många erbjuder tjänster som inkluderar packning av alla saker, de slår in och skyddar både möbler och mindre saker. Eftersom detta är deras jobb så går det så mycket snabbare, och blir också bättre, än om man gör det själv. För de som vill ha en komplett tjänst kan de också packa upp alltsamman i det nya hemmet. Så i princip går flytten på en dag, eller kanske två. Detta minskar verkligen all stress och jobb, och gör att man har tid till annat.

Dags för flytt

Om allt är väl organiserat när flyttdagen kommer så flyter allt så mycket bättre. En flyttfirma har alla de rätta redskapen, rep och andra saker som kan göra flytten effektiv. De vet hur man bär och packar en flyttbil på rätt sätt, för att få plats med så mycket som möjligt. Detta minskar behovet av att köra fram och tillbaka flera gånger, speciellt om man har en lite mindre bil.

Med flera personer som bär och kånkar så kan man snabbt få ut och in de tunga sakerna, en hel del av bärandet bygger på kunskap om anatomi. Genom att lyfta och bära på rätt sätt så orkar man mer och ingen blir skadad. Det allra bästa är alltså att planera för en flyttfirma att ta hand om lasset.