Pirra & kärra för tunga lyft

Genom att använda en kärra för tunga lyft kan du lyfta och flytta mycket tunga föremål, helt på egen hand. Du sparar energi, tid och arbete, dessutom är det ergonomiskt korrekt att använda sig av till exempel en pirra eller kärra vid en flytt. Det finns många olika typer av kärror för olika användningsområden och syften. Vi har listat de olika varianterna du kan välja mellan när du planerar att flytta och frakta tunga möbler och andra föremål – allt från flyttkartonger till mycket tunga föremål som väger upp till 1000 kg.

Säckkärra / pirra / kärra för tunga lyft

En kärra, också kallad för säckkärra eller pirra, är ett utmärkt alternativ som kan komma väl till hands även efter att man är färdig med flytten. En pirra kan användas för att lasta flyttlådor, avlasta muskler och leder vid flytt av större möbler såsom garderober, och minskar riskerna för att dina ägodelar faller i marken eller skadas i flytten. Beroende på budget och behov kan du välja mellan olika typer av pirror och kärror. Micrologistics sortiment av kärror och pirror ingår i ett brett sortiment med flera olika modeller och finns för både privatpersoner och företag.

Hopfällbar flyttkärra

Oavsett om du har lite plats i bilen eller lägenheten, eller om du bara vill ha en smidig flyttkärra, så är en hopfällbar kärra en god idé! Transportera tunga föremål utan att belasta kroppen. Fäll sedan ihop den för smidig och enkel förvaring. En hopfällbar flyttkärra tar upp väldigt lite plats och behöver inte kosta mer än en kärra som inte är hopfällbar.

Flytta tungt – Tunggodskärror

Ska du flytta tungt? Att flytta en tung möbel, piano, kassaskåp eller ett dokumentskåp kräver en muskelkraft som få besitter. Det är nu du behöver en tunggodskärra, eller en magasinkärra för 300 kg eller mer. Att flytta ett piano utan rätt hjälpmedel kan vara direkt farligt – en magasinkärra som är anpassad för de tyngsta föremålen gör det betydligt enklare att flytta tungt. För extra tunga föremål finns också tunggodskärror med en lastkapacitet på upp till 1000 kg.

Elektrisk trappklättrare

En elektrisk trappklättrare gör det smidigt och ergonomiskt att transportera tunga föremål i trappor. Alla möbler och tillhörigheter är nedpackade i flyttlådor och lastbilen står parkerad nere på gatan. Du är redo för det sista steget, men du har glömt trapporna – och det finns ingen hiss! Undvik det här mardrömsscenariot med hjälp av en elektrisk trappklättrare (Micrologistic har flera bra modeller). Minimera risken för att tappa lådor, krossa föremål och skada dig med en flyttkärra för trappor.

Elektriska trappklättrare är fantastiskt bra för företag med kontor och arbetsplatser som befinner sig i flervåningsbyggnader med personhissar. Med en flyttkärra för trappor kan du effektivt och enkelt flytta tunga föremål som inte får plats i hissen.

Säkra dina tunga laster med spännband

När man flyttar tunga föremål eller fraktar gods på ett säkert sätt, är det viktigt att säkra lasten ordentligt. Spännband är ett oumbärligt hjälpmedel i dessa situationer. Dessa slitstarka band används för att fästa, låsa och stabilisera lasten, oavsett om det gäller flyttlådor, möbler eller tunga maskiner. Genom att använda spännband kan du förebygga skador på dina ägodelar, samt minska risken för olyckor under transport. Besök vår landningssida för att lära dig mer om hur spännband kan göra din nästa flytt eller transport säkrare och mer effektiv.

Övriga/mindre flytthjälpmedel

Har du redan kärra eller pirra och trall, eller planerar att lyfta mycket själv, kan det vara en idé att investera i en sele. Med flytthjälpmedel som en bärsele, lådsele eller enkelsele kan du säkert flytta tunga föremål på ett smart sätt, och undvika belastningsskador. Om du och din kompis planerar att flytta ett piano finns det till och med pianosele du kan få tag på. Andra smarta hjälpmedel att ha på plats innan du flyttar och tunga lyft är flyttfilt, flyttramp och pianovagn. Enligt Prevent är just tekniska hjälpmedel något som kan underlätta vid tunga lyft och minimera risken för skador.